Главная » Кулинария » Як приготувати смачні голубці з фаршем і рисом
Як приготувати смачні голубці з фаршем і рисом
Однак не всі наважуються робити голубці з фаршем і рисом в домашніх умовах, вважаючи, що це складний процес. Секрети приготування смачних голубців знати, звичайно, необхідно, однак приготувати їх зможе навіть починаюча господиня.
Приготувати голубці з фаршем і рисом буде не складно, якщо ознайомитися з рекомендаціями досвідчених кулінарів.
Дуже важливо правильно вибрати і підготувати капусту. У ранніх сортів листя зазвичай більш м'які і ніжні. Вони підходять для голубців найкраще. Однак можна використовувати і пізні сорти капусти (в цьому випадку підготовка листя буде більш тривалою).
В першу чергу листя потрібно розм'якшити. Для цього качан спочатку добре миють, після чого у нього видаляють качан. У великій каструлі кип'ятять воду і опускають в неї качан. Варять, перевіряючи м'якість листя виделкою. Коли верхні листки стають досить гнучкими, їх відділяють, а качан продовжують варити далі, поки поступово не набереться необхідна кількість листів капусти. Для розм'якшення листя молодої капусти качан досить на 5 хвилин занурити в гарячу воду.
У капусти осінніх сортів майже завжди є міцні жилки. Ущільнення в основі листа зрізують, що залишилися жилки відбивають тильною стороною ножа або бічною частиною кулінарного молотка.
Рис для голубців відварюють до напівготовності і тільки потім змішують з фаршем. В іншому випадку він залишиться твердим, і є голубці буде не дуже приємно.
Перед тим як запікати або тушкувати голубці з фаршем і рисом, їх можна обсмажити. Це додасть їм особливого смаку і дозволить їм краще зберегти форму.
В кінці приготування в соус, в якому гасяться голубці, можна додати маленький шматочок вершкового масла. Це додасть страві ніжний смак.
Готують голубці з фаршем і рисом різними способами, і деякі нюанси можуть залежати від того, який спосіб ви обрали.
Також читайте, варіанти роздільного харчування для схуднення, а також, шлюбний договір подружжя, може Вам згодиться.
Голубці з капусти з фаршем і рисом в духовці склад:
капуста - 1,5 кг;
філе грудки індички - 0,6 кг;
рисова крупа - 100 г;
ріпчаста цибуля - 0,3 кг;
капустяний відвар - 0,25 л;
томатна паста - 70 г;
сметана - 50 г;
рослинне масло - 50 мл;
сіль, мелений перець - за смаком.
Спосіб приготування:
Підготуйте капустяне листя, відварити попередньо вимитий качан капусти до їх м'якості і обережно відокремивши листя за допомогою вилки і ножа. М'які листя відбийте в місцях, де жилки занадто щільні. Складіть їх стопкою. Відлийте стакан води, в якому капуста варилася, інше можна вилити, так як багато капустяного відвару не буде потрібно. Якщо ви придбали молоду капусту, варити яку немає необхідності, можна використовувати будь-який бульйон, в тому числі овочевий.
В окремій каструлі відваріть рис. Він повинен стати м'яким, але не встигнути розваритися.
Грудку індички помийте, обсушити, наріжте шматками і пропустіть через м'ясорубку.
Очистіть цибулини, дрібно наріжте їх ножем або пропустіть через м'ясорубку разом з м'ясом.
З'єднайте м'ясний фарш з індички, подрібнену цибулю, рис. Підсолити і поперчіть, добре перемішайте.
Покладіть перед собою капустяний лист, покладіть на нього пару ложок фаршу, відступивши від краю кілька сантиметрів. Поверніть лист конвертом, запечатав фарш всередині.
Обсмажте капустяні конверти на розпеченій сковороді в рослинному маслі.
Покладіть обсмажені голубці в форму.
Змішайте томатну пасту зі сметаною, розведіть овочевим відваром.
Залийте цією сумішшю голубці і поставте їх в розігріту до 180 градусів духовку.
Готувати голубці з фаршем і рисом при вказаній температурі потрібно 40 хвилин.
Гарнір до голубців не потрібно. При подачі до столу їх досить полити свіжою сметаною.