Главная » Кулинария » Користь та протипоказання бринзи
Користь та протипоказання бринзи

Бринза - це сир, який згідно з традиційною технологією роблять наступним чином: береться якась частка козячого або овечого молока, туди додають оцет і доводять до кипіння. Молоко, під впливом температур, починає згортатися - як тільки "процес пішов", сир відкидають на марлю, дають охолонути, кладуть під прес. Рідина, що скла з бринзи - сироватка - її необхідно добре посолити і потім покласти туди нашу бринзу. Залежно від ступеня солоності бринза лежить там від 10 годин і довше.
Зауважте – якщо Ви купили надто солону бринзу, все, що Вам потрібно – це покласти її у кип'ячену воду. Вона віддасть воді зайву сіль і стане такого смаку, як забажаєш. Так само роблять і з бринзою недостатньо солонуватою. Її лише потрібно опустити в солону сироватку.
Маючи нагоду, дозвольте запропонувати, корпоративні тренінги як підвищити ефективність роботи з ключовими клієнтами? Проводить Олександр Степанов.
* Користь бринзи.
У справжній козиній бринзі, виготовленій з козиного молока, є багато корисних речовин, включаючи вітаміни та мікроелементи. Так, у ній містяться вітаміни РР, Е, D, C, вітаміни групи В, вітамін А. Якщо говорити про мінерали, то бринза багата на залізо, сірку, фосфор, натрій, калій, кальцій і магній. Бринза – це один із найцінніших продуктів для кісток, нігтів та волосся людини. Кальцій – це продукт, що важко освоюється організмом. Навіть якщо ковтати таблетки кальцію, дійсно залишиться в організмі і піде на користь мізерна їх кількість, основна маса вийде, не залишивши людині нічого позитивного. А ось кальцій, що міститься у бринзі, повністю засвоюється організмом людини.
У зв'язку з цим її слід їсти вагітним жінкам і жінкам, що годують грудьми. Мамочки чудово знають, як грудне молоко вимиває кальцій із організму. Природа подбала про те, що жінка забезпечує свою дитину всім необхідним. А щоб це не відбувалося власним коштом – нестача кальцію в організмі жінки ніколи не повинна спостерігатися.
Бринза дуже корисна для людей будь-якого віку, адже вона здатна покращити обмін речовин в організмі, покращити травлення. А це дуже необхідно в деяких випадках, особливо для людей, які мають проблеми з кишковою флорою.
Запрошуємо, тренінги Техніки ефективного управління торговим простором в сучасному світі.
* Важливо знати про бринза.
Бринза, через особливості, не здатна довго зберігатися. Потрібно розуміти, що вона зберігається не більше чотирьох днів у холодильнику з дати виготовлення. Тут йдеться про домашню бринзу, яка була виготовлена без додавання консервантів. Магазинна бринза без упаковки, що продається на вагу – також не підлягає тривалому зберіганню. А та, що продається в індивідуальній упаковці, може зберігатися дещо довше, але все ж таки важливо уважно враховувати терміни її зберігання.
Найчастіше застосування бринзи у всьому світі – це як один із інгредієнтів грецького салату. Можна навіть сказати, що бринза є головним інгредієнтом. Однак із цим сиром можна готувати й інші чудові страви. Бринза добре підійде на бутерброд до чаю. Також її можна додавати в кашу або картоплю, тоді смак їх вийде ніжнішим і унікальнішим.
Читайте - як зберегти сім'ю: поради психологів для подружжя?
* Кому не можна їсти бринзу?
Однак, у бринзи є один істотний недолік - міститься в ній занадто багато солі. Тому всім, хто протипоказаний цей продукт, варто утриматися від його вживання. Однак, якщо вчинити хитро – і додаючи в кашу, картоплю чи інший гарнір бринзу, спільну страву можна не солити. Інші інгредієнти "потягнуть" необхідну сіль і спільну страву вийде гармонійною та смачною.
Корисні статті з нашого сайту - Сімейна криза, як пережити та зберегти відносини? А також, Як швидко завагітніти після місячних, поради лікарів.













