Sapfo
Sapfo телефоны



Главная  »  Кулинария  »  Рецепти вареників по-українськи – секрети тесту та начинки

Рецепти вареників по-українськи – секрети тесту та начинки


Головна відмінність вареників по-українськи від росіян полягає у приготуванні тесту. Його замішують на кисломолочних продуктах (простокваші, кефірі, сироватці), а не на воді, як у російському варіанті. 

Якщо дотримуватися всіх правил, вареники вийдуть пишними, ніжними, ситними та красивими.

 Хороше тісто – запорука успіху

 Тісто на вареники має бути еластичним, міцним, клейким, але не липнути до рук, інакше ліпити буде складно, а начинка опиниться у воді. Спробуйте найпростіший рецепт тесту для українських вареників що пропонує Ігор Немирівський, шеф кухар.

 

Інгредієнти:

 - борошно – півкілограма;

 - яйце – 2 шт.;

 - кислого молока - 240 мл;

 - сіль – щіпка.

 

Просіяне борошно (щоб тісто було без грудочок і повітрянішим) змішайте з сіллю, влийте кефір, вбийте яйця і ретельно вимісіть руками. Залишіть "відпочити" на півгодини, і можна починати ліпити.

 

Другий рецепт тесту трохи складніший, так воно дріжджове.

 

Продукти:

  - яйце – 2 шт.;

  - борошно – 650 г;

  - сироватка – 1 склянка;

  - дріжджі сухі – дві чайні ложки;

  -  дрібка солі;

  - цукор – дві столові ложки.

 Усі компоненти з'єднайте. Борошно змішайте із дріжджами, вбийте яйця, влийте сироватку, посоліть, всипте цукор. Ретельно вимісити, щоб не липло до рук. Залиште на 20-25 хвилин і приступайте до ліплення.

 

Ще один рецепт для тих, хто любить вареники пожирніше.

 Для тіста:

 - кефір, кисле молоко або сироватка – 200 г;

 - яйце – 1 шт.;

 - солі – пів чайної ложки;

 - борошно – 400 г;

 - сода – чайна ложка;

 - рослинна олія – дві ст. ложки.

 

Яйця збийте, змішайте із кисломолочним продуктом, посоліть. Борошно просійте, з'єднайте з содою (соду не гасите), влийте олію. Ретельно вимісити тісто. Якщо воно пристає до рук, підсипте муки – пропонує Михайло Колосенко.

 

Дві поради:

1. Простокваша, кефір або сироватка повинні бути кімнатної температури та краще свіжими. Кислі підійдуть для млинців або оладок.

2. Вареники не можна перетравлювати, треба вийняти з води через п'ять хвилин після того, як спливуть.





 

© 2009 - 20 Женский образовательный клуб "Сапфо"
Tel.: +38 (044) 237-90-05
Mail: info@sapfo.com.ua
Веб-студия NewHost - создание сайтов