Главная » Кулинария » Як приготувати смачні голубці з фаршем і рисом
Як приготувати смачні голубці з фаршем і рисом
Однак не всі наважуються робити голубці з фаршем і рисом в домашніх умовах, вважаючи, що це складний процес. Секрети приготування смачних голубців знати, звичайно, необхідно, однак приготувати їх зможе навіть починаюча господиня.
Приготувати голубці з фаршем і рисом буде не складно, якщо ознайомитися з рекомендаціями досвідчених кулінарів.
Дуже важливо правильно вибрати і підготувати капусту. У ранніх сортів листя зазвичай більш м'які і ніжні. Вони підходять для голубців найкраще. Однак можна використовувати і пізні сорти капусти (в цьому випадку підготовка листя буде більш тривалою).
В першу чергу листя потрібно розм'якшити. Для цього качан спочатку добре миють, після чого у нього видаляють качан. У великій каструлі кип'ятять воду і опускають в неї качан. Варять, перевіряючи м'якість листя виделкою. Коли верхні листки стають досить гнучкими, їх відділяють, а качан продовжують варити далі, поки поступово не набереться необхідна кількість листів капусти. Для розм'якшення листя молодої капусти качан досить на 5 хвилин занурити в гарячу воду.
У капусти осінніх сортів майже завжди є міцні жилки. Ущільнення в основі листа зрізують, що залишилися жилки відбивають тильною стороною ножа або бічною частиною кулінарного молотка.
Рис для голубців відварюють до напівготовності і тільки потім змішують з фаршем. В іншому випадку він залишиться твердим, і є голубці буде не дуже приємно.
Перед тим як запікати або тушкувати голубці з фаршем і рисом, їх можна обсмажити. Це додасть їм особливого смаку і дозволить їм краще зберегти форму.
В кінці приготування в соус, в якому гасяться голубці, можна додати маленький шматочок вершкового масла. Це додасть страві ніжний смак.
Готують голубці з фаршем і рисом різними способами, і деякі нюанси можуть залежати від того, який спосіб ви обрали.
Також читайте, варіанти роздільного харчування для схуднення, а також, шлюбний договір подружжя, може Вам згодиться.
Голубці з капусти з фаршем і рисом в духовці склад:
капуста - 1,5 кг;
філе грудки індички - 0,6 кг;
рисова крупа - 100 г;
ріпчаста цибуля - 0,3 кг;
капустяний відвар - 0,25 л;
томатна паста - 70 г;
сметана - 50 г;
рослинне масло - 50 мл;
сіль, мелений перець - за смаком.
Спосіб приготування:
Підготуйте капустяне листя, відварити попередньо вимитий качан капусти до їх м'якості і обережно відокремивши листя за допомогою вилки і ножа. М'які листя відбийте в місцях, де жилки занадто щільні. Складіть їх стопкою. Відлийте стакан води, в якому капуста варилася, інше можна вилити, так як багато капустяного відвару не буде потрібно. Якщо ви придбали молоду капусту, варити яку немає необхідності, можна використовувати будь-який бульйон, в тому числі овочевий.
В окремій каструлі відваріть рис. Він повинен стати м'яким, але не встигнути розваритися.
Грудку індички помийте, обсушити, наріжте шматками і пропустіть через м'ясорубку.
Очистіть цибулини, дрібно наріжте їх ножем або пропустіть через м'ясорубку разом з м'ясом.
З'єднайте м'ясний фарш з індички, подрібнену цибулю, рис. Підсолити і поперчіть, добре перемішайте.
Покладіть перед собою капустяний лист, покладіть на нього пару ложок фаршу, відступивши від краю кілька сантиметрів. Поверніть лист конвертом, запечатав фарш всередині.
Обсмажте капустяні конверти на розпеченій сковороді в рослинному маслі.
Покладіть обсмажені голубці в форму.
Змішайте томатну пасту зі сметаною, розведіть овочевим відваром.
Залийте цією сумішшю голубці і поставте їх в розігріту до 180 градусів духовку.
Готувати голубці з фаршем і рисом при вказаній температурі потрібно 40 хвилин.
Гарнір до голубців не потрібно. При подачі до столу їх досить полити свіжою сметаною.
Гусь фаршированный
Как правильно чистить рыбу?
Как мариновать имбирь?
Лучшие блюда из мяса кролика
Торт "Пьяная вишня"